BTC-priset kan samlas ihop för massiv Uptick, indikatorprogram

BTC har underpresterat mot altcoins ända sedan den sjönk från över $ 42 000 för att slå ned under $ 30 000. Varje försök till en klar breakout över $ 35K har hittills misslyckats eftersom björnar arbetar hårt för att sakta upp kungsmyntets stigning.

Investerare som är uttråkade av den nuvarande svaga handeln på BTC-marknaden kanske inte har länge väntat på att BTCUSD ska återgå till uppåtsidan .

En marknadsindikator förutsäger en återgång till Bull Run, vilket ger investerare anledning till optimism

I enlighet med SOPR (Bitcoin spent output profit ratio) som delas av analysföretaget Glassnode, är den nuvarande intervallbundna handeln med bitcoin nästan klar.

SOPR spårar om hodlers säljer sina mynt med vinst eller förlust och kan vara ett kraftfullt verktyg för att förutsäga när BTC-priset håller på att återställas och gå högre. När svaga händer säljer allt de kan, stiger BTC-priset vanligtvis när prispressen minskar.

Under analysen av SOPR instämde den populära kryptoanalytikern CryptoHamster med Glassnode-data som visar att den nuvarande BTC-konsolideringen snart kommer att sluta.

„Så om vi befinner oss på en tjurmarknad nu, enligt SOPR, är korrigeringen inte över ännu, men den kommer snart att sluta“, twittrade analytikern medan han delade diagrammet nedan.

Investerare är försiktiga när BTC-handeln understiger $ 35K

Eftersom BTC tar fart för sin förestående breakout är många investerare försiktiga med ytterligare nackdelar på kort sikt så länge myntet handlas under en nyckelnivå.

Tjurarna har kämpat för att övervinna det kritiska motståndet på $ 35 000 under de senaste dagarna, med gårdagens uppgång till $ 34 880 som det senaste försöket att bryta över den nivån. Sedan dess har BTC-priset dragit tillbaka under $ 32K-nivån.